Visie

Om tot het ideale sportpaard te komen heeft ieder paard zijn eigen benadering nodig. Ik kijk naar het paard als individu en pas daar het trainingsschema op aan, samen in overleg met de eigenaar.

De basis van een juiste training is rust en ontspannen bewegen. Vanuit het voorwaarts-neerwaarts bewegen wordt ieder dier getraind naar een hoger niveau. Juist dat beetje lengte in het lichaam zorgt dat een paard meer kracht in zijn beweging kan gooien en meer expressie toont.

Om een paard te ontwikkelen beginnen we met de ontwikkeling tot een krachtige en soepele atleet. We gymnastiseren en zorgen voor een gedegen spieropbouw. Spieren opbouwen kost tijd. Pezen, banden en andere structuren hebben nog meer tijd nodig dan spieren om te groeien.

Natuurlijk is ieder paard uniek. De ene pikt het snel op, de ander moet eerst overtuigd worden. 

Doorrijden / Training

Heb je je paard of grote pony zadelmak laten maken, maar vind je de vervolgstappen toch lastig? Juist in het begin is het belangrijk om duidelijk en consistent te zijn in je training. Hier leg je het fundament van het rijden voor het dier. Fouten die in het begin gemaakt worden zijn er lastig uit te halen op een later moment.

Ik heb een redelijk aantal paarden opgeleid van zadelmak tot aan het hogere niveau.

Het zadelmak maken kan ik ook voor u regelen (connecties met goede partners).

Ik houd u regelmatig op de hoogte van de vorderingen. Ook is het mogelijk om zelf regelmatig uw paard te rijden als het bij mij in training staat (In overleg).


Wedstrijden

Naast het trainen van jouw paard, is het ook mogelijk om het paard door mij uit te laten brengen op wedstrijd of jonge paarden competitie. Vanzelfsprekend moet ik het paard al wel vaker gereden hebben voor de wedstrijd. We gaan pas van start als we samen klaar zijn voor de wedstrijdring.

Dit kan interessant zijn voor het behalen van bepaalde predicaten ten behoeve van de fok. Ook met het oog op de verkoop kan dit waardevermeerdering betekenen.